Από την 1η Ιανουαρίου 2016 θα ισχύει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομίας απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση για την ανάπτυξη.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον νέο αναπτυξιακό νόμο ο υπουργός είπε ο ότι «ολοκληρώθηκε η διαβούλευση με πάνω 120 κοινωνικούς φορείς» και στόχος είναι να μπορεί να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου. Κάνοντας ειδική αναφορά στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης αποτυπώνεται στο νέο αναπτυξιακό νόμο και στο νέο ΕΣΠΑ.

Για το νέο ΕΣΠΑ ο υπουργός υπογράμμισε πως «ξεκίνησε ομαλά» και πως «τις περασμένες 15 μέρες έγιναν οι πρώτες εξαγγελίες προγραμμάτων αποκλειστικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον τουρισμό και την αντιμετώπιση της ανεργίας». Υπενθύμισε ακόμη ότι «συνάψαμε δάνειο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 1 δισ., και εκταμιεύθηκαν τα πρώτα 330 εκατ. ευρώ», αλλά και ότι «υπήρξαν νέες ρυθμίσεις για την Ελλάδα» που εξασφάλισαν επιπρόσθετη ρευστότητα ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2015 – 2016.

ΠΗΓΗ : Ναυτεμπορική

Please follow and like us: