Το πρόγραμμα επιδοτεί αντικατάσταση κουφωμάτων , τοποθέτηση ηλιακού και συστημάτων σκίασης, αντικατάσταση καυστήρων, τοποθέτηση θερμομόνωσης κλπ με ποσοστά επιδότησης ανάλογα με το εισόδημα.
Η επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και είναι πιθανό να εξετάζονται με τη χρονική σειρά υποβολής – όπως έγινε και στον προηγούμενο κύκλο του “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” .
Για τη συγκρότηση του φακέλου υποψηφιότητας επικοινωνήστε μαζί μας στο 22510 40147 για να παραλάβετε την λίστα δικαιολογητικών που είναι απαραίτητα για την πλήρη και ορθή υποβολή.
Η αμοιβή του γραφείου μας καθώς και η αμοιβή του μηχανικού είναι επιλέξιμες στο πρόγραμμα.

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις αφορούν σε:

  1. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κτλ).
  2. Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης ( εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κτλ).
  3. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (συμπλήρωση – αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, αντλίας θερμότητας, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ).
    Το επιλέξιμο ύψος για κάθε δαπάνη θα είναι επικαιροποιημένο ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα υπερτιμολογήσεων.

Ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός των παρεμβάσεων, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25.000€ ανά ιδιοκτησία.

Για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» θα διατεθούν περί τα 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, τα οποία σε συνδυασμό με τη μόχλευση που θα επιτευχθεί, θα κινητοποιήσουν πάνω από 400 εκατ. ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε απευθυνθείτε στα παρακάτω σημεία ενημέρωσης :

GRAFEIO_4-page-002

 

Please follow and like us:


Αφήστε μια απάντηση