Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του γραφείου μας, μέσα στο Δεκέμβρη πρόκειται να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα επιδότησης νέων επιχειρηματιών για την ίδρυση καινοτόμων βιώσιμων επιχειρήσεων ενώ η προδημοσίευση του αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Το πρόγραμμα δεν θα περιορίζει ηλικιακά τους υποψήφιους οι οποίοι θα μπορούν επίσης να ιδρύσουν και εταιρεία (εκτός από ΑΕ) ενώ συμπεριλαμβάνονται και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Προϋπόθεση θα είναι η ύπαρξη κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ καθώς επίσης και το να μην έχει ιδρυθεί η επιχείρηση μέχρι την προδημοσίευση του προγράμματος. Η ιδιότητα του ανέργου είναι απαραίτητο να διατηρηθεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης.

Σημαντική παράμετρος του προγράμματος θα είναι η παρουσίαση καινοτομίας στο επιχειρηματικό σχέδιο που θα υποβληθεί

Τι θα επιδοτεί το νέο πρόγραμμα

Τα καινοτόμα business plan θα μπορούν να έχουν προϋπολογισμό από 25.000 € έως 40.000 € και θα επιδοτηθούν με 100% .

Στα πλαίσια του προγράμματος θα χρηματοδοτούνται όλες οι λειτουργικές δαπάνες όπως ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, ασφαλιστικές εισφορές του επιχειρηματία (ΟΑΕΕ), διαφήμιση, αμοιβές υπηρεσιών (π.χ. δικηγόρων, λογιστών) και μισθολογικό κόστος για την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ανέργου. Επίσης θα συμπεριλαμβάνονται αγορές α’ υλών, εξοπλισμού και βελτιώσεις στο κτίριο.

Η διαφοροποίηση στο παρόν πρόγραμμα σε σχέση με τα αντίστοιχα παλαιότερα είναι ότι πιθανόν να ζητηθεί από τους επενδυτές να διατηρήσουν τη θέση εργασίας για ένα διάστημα και μετά τη λήξη του προγράμματος.

Η ΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα σας ενημερώσει για κάθε νέα εξέλιξη στο πρόγραμμα ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να λαμβάνει από τα παρακάτω σημεία :

ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΕΣΒΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

Π. Κουντουριώτη 47Γ

Καρλόβασι Σάμου

Τηλ: 22510-40147

Τηλ: 22730-79045

Φαξ: 22510-40157

Φαξ: 22730-79045

Email: info@efep.gr

Email: dimitriskipreou00@gmail.com

 

Please follow and like us:


Αφήστε μια απάντηση