Προκήρυξη 2ης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος Leader Αλιείας (για μη αλιείς) με ποσοστό επιδότησης 60% για τα νησιά της Λέσβου και της Λήμνου.

Προκηρύχθηκε η 2η πρόσκληση του τοπικού προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» στο πλαίσιο του «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ 2007 – 2013» (Leader Αλιείας) για τα νησιά της Λέσβου και Λήμνου. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης γίνονται δεκτές αιτήσεις οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι τις 27/07/2015 και οι οποίες θα αφορούν κυρίως στον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων και σε κάποιες περιπτώσεις και στην ίδρυση επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται ή θα ιδρυθούν στις παρακάτω περιοχές:

Τοπικά Διαμερίσματα Λέσβου: Μεσαγρού, Παλαιόκηπου, Περάματος, Σιγρίου, Καλλονής, Κεραμίου, Παρακοίλων, Κλειούς, Μήθυμνας, Συκαμινέας, Μυτιλήνης, Πέτρας, Πολιχνίτου και Βασιλικών.
Τοπικά Διαμερίσματα Λήμνου : Πλάκας, Παναγιάς, Καλλιόπης, Κοντοπουλίου, Κοντιά, Τσιμανδρίων, και ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου.

Σημ: Θα πρέπει να γίνεται επικοινωνία με το γραφείο μας και να ελέγχεται αν η τοποθεσία της επένδυσης ανήκει στις περιοχές εφαρμογής.

Δεκτές γίνονται αιτήσεις οι οποίες θα αφορούν ενδεικτικά στις παρακάτω δραστηριότητες:

* Εστιατόρια
* Καφετέριες – Σνακ Μπαρ – Αναψυκτήρια
* Μίνι Μάρκετ – Παντοπωλεία
* Τουριστικά είδη και είδη λαϊκής τέχνης
* Τουριστικά γραφεία
* Τουριστικά καταλύματα μικρής δυναμικότητας μέχρι 40 κλινών. (ξενοδοχεία και τουριστικές κατοικίες).
* Παιδότοποι και χώροι δημιουργικής απασχόλησης παιδιών
* Γήπεδα 5Χ5
* Επιχειρήσεις που συνδέονται με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με την αλιεία και το θαλάσσιο περιβάλλον ως άθλημα ή ψυχαγωγία (π.χ. καταδύσεις για φωτογράφηση ή για παρατήρηση, κλπ)
* Επιχειρήσεις εκσυγχρονισμού και επισκευής αλιευτικών σκαφών και εμπορίας εξοπλισμούς αλιείας.
* Ενοικίαση αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, ποδηλάτων
* Ενοικίαση εξοπλισμού θαλάσσιων σπορ
* Βιοτεχνίες τροφίμων (όπως για παράδειγμα ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, βιοτεχνίες παραγωγής γλυκών του κουταλιού, ζυμαρικών, εδεσμάτων κ.α.)
* Βιοτεχνίες πρώτης μεταποίησης αλιευτικών προϊόντων (όπως ελαιοτριβεία, τυποποιητήρια ελαιολάδου, τυροκομεία, οινοποιία κ.α.)
* Βιοτεχνίες πάσης φύσεως (πέρα από τα τρόφιμα)

Τονίζεται ότι οι παραπάνω δραστηριότητες είναι ενδεικτικές και δεν εξαντλούν το σύνολο του προγράμματος.

Οι δαπάνες που επιδοτούνται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορούν στα εξής:

1. Ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων
2. Διαμόρφωση εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου
3. Αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού
4. Μελέτες για την έκδοση αδειών (όπως οικοδομική άδεια, άδεια εγκατάστασης, άδεια λειτουργίας κ.τ.λ.)
5. Διαφημιστικές δαπάνες
6. Μελέτες εφαρμογής και πιστοποίησης συστημάτων βάσει των προτύπων ISO – HACCP

Το ανώτατο ύψος των επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται στο ποσό των 300.000

Εφόσον ενδιαφέρεστε να διεκδικήσετε επιχορήγηση για την ίδρυση ή ανάπτυξη της επιχείρησης σας επικοινωνήστε με κ. Νιάρχο Αθανάσιο – κ. Ευστρατίου Σπύρο, στο τηλεφωνικό μας κέντρο στο 22510-40147, προκειμένου να κλείσουμε το συντομότερο δυνατό ραντεβού.

Η επιχείρηση σας και το συμφέρον σας αποτελούν τον κατευθυντήριο άξονα της λειτουργίας μας και της προσπάθειας μας για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την επιχείρηση σας.

 

Please follow and like us: